/ bysykkel


Vi er stolte over å kunne tilby Bysykkelen til alle våre leietakere.

Sykling er en miljøvennlig transportmåte, som gir deg frisk luft og morsjon på kjøpet.

Bysykkelen er parkert både utenfor Service Centeret og under broen til jernbanen. Husk at tjenesten er gratis til HjemJobbHjem-bedrifter.

 
Slik kommer du i gang:
  • Last ned (eller oppdater) appen Kolumbus Billett.
  • Kjøp, eller sjekk at du allerede har, en gyldig billett i appen.
    En hvilken som helst enkeltbillett eller periodebillett kjøpt i appen, vil gjøre at du kan låse opp en Bysykkel.
  • I menyen i billettappen velger du Bysykkel.
  • Første gang må du registrere telefonnummeret og betalingskortet ditt.
  • Lokaliser en sykkel du vil bruke i kartet i appen, og lås den opp.
  • Leietiden inkludert for alle med en billett i Kolumbus’ billettapp justeres til 15 minutter. Ansatte i HjemJobbHjem, som har registrert mobilnummeret sitt i billettappen, beholder leietiden på en time.
  • Månedsbilletten for kun bysykkelen har blitt erstattet med muligheten til å hente ut en sykkel uten gyldig billett i billettappen. Prisen blir ti kroner for å hente ut sykkelen fra ladestasjonen, og en krone per påfølgende minutt.
Målet er at kortere leietid og flere ladestasjoner flere steder skal øke sjansene for at du oftere finner en ledig sykkel når du trenger det.

PS: Jobber du i en HjemJobbHjem-bedrift og registrerer mobilnummeret ditt i billettappen, kan du bruke sykkelen kostnadsfritt i en time uten gyldig billett.
Når du tar en pause eller er ferdig med sykkelen:

Skal du sette fra deg sykkelen en liten stund, kan du låse den. Dette gjøres i billettappen. Er du helt ferdig med sykkelen, parkerer du den i en ladestasjon ved å sette forhjulet inn i stativet.

Stativet har en sensor som registrerer om sykkelen er returnert riktig. Du får bekreftelse i appen at sykkelen er returnert og turen avsluttet. Er ladestasjonen full, kan du sette sykkelen like ved ladestasjonen og avslutte turen i appen.

Må du forlate sykkelen langt fra en ladestasjon, kan du låse den og deretter avslutte turen i appen. Det koster deg 200 kroner.
Du kan bruke sykkelen i maks tolv timer om gangen, og den skal kun brukes i Rogaland.

Husk at det er ditt ansvar å sykle forsvarlig og å overholde trafikkreglene. Vi anbefaler at du bruker sykkelhjelm.